GY.I.K.

MIT JELENT A DEKORÁCIÓS FALMATRICA? A falra való öntapadós matrica, más néven dekorációs matrica egy belsőépítészeti elem amelynek célja, hogy széppé, hangulatossá tegye az Ön lakását, ugyanakkor modern hatást adjon az otthoni falaknak. Ha szeretné dísziteni a házát, a dekoratív falmatrica az ideális megoldás. Ezek nagyon könnyen alkalmazhatóak, nem igényel speciális eszközöket, vagy ragasztót, nagyon tartósak és nagyon könnyen eltávolíthatóak, így ha úgy dönt egy adott percen, hogy szeretné más mintára cserélni. A dekorációs falmatrica egy modern lehetőség, hogy otthonának saját személyiségéből adjon egy keveset.

MILYEN FELÜLETEN ALKALMAZHATÓ A DEKORÁCIÓS FALMATRICA? Falmatricáink bármelyike alkalmazható festett falra, fűrészporos, ill. üvegszálas tapétára, csempére, üvegre, fémre, felületkezelt fára vagy műanyag felületre, lehet az akár egy hűtőszekrény is, stb. Kiváló alaptulajdonságai révén nem csillog, tisztítható, szépen felsimul bármely por és zsírmentes felületre, ellenáll a környezeti viszontagságoknak, mégis könnyedén és maradéktalanul eltávolítható, mikor már egy újra vágyunk. Falmatricáink meszelt falra nem alkalmazhatóak! Mésszel, a vagy mész alapú festékkel mázolt falra nem javasoljuk, mivel nem tud rendesen rátapadni. Feltevéskor ne legyen kevesebb mint 15 fok a lakásban. Frissen meszelt falaknál ajánlott kb 10 nap után felragasztani, hogy biztosak legyünk, hogy száraz a felület.

KÜLTÉREN ALKALMAZHATÓ-E A FALTETOVÁLÁS? Dekorfóliáink gyárilag 3 éves kültéri szavatossággal rendelkeznek, amibe a tűző nap ill. a fagyos szél is belefér. A lényeg, hogy zsír és pormentes legyen az alapfelület és az esetleges tisztítás nem durva, vegyszermentes súrolással történjen.

MILYEN ESZKÖZÖKET HASZNÁLJAK A FEHELYEZÉSNÉL? Mindenképpen szükség lesz műanyag simítóra (pl.bankkártya, telefonkártya) és egy puha rongydarab, egy ceruzára. Mindezek mellett jó, ha van kéznél egy olló valamint egy vízszintmérő.

MI TÖRTÉNIK HA A MATRICA VAGY TRANSZFER FÓLIA LESZEDI A FESTÉKET? Ha  rossz minőségű festésre helyezi fel a matricát, webáruházunk nem vállal felelősséget a károkért. 

A matrica/transzfer fólia, csak azt a falat szedi le aminek alapozása nem megfelelően lett kivitelezve, vagy nedves és elengedte a festék a fal felületét.

MENNYI IDEIG LEHET TÁROLNI A MATRICÁKAT? A legjobb, ha kézbesítés után rögtön felragasztodik. 14 napig tárolás után nem vállalunk felelősséget annak minőségével kapcsolatban! Ennyi idő után már előfordulhat, hogy a hordozófólia alatti ragasztó réteg veszít tartósságából, így a mintát nehezebben lehet felvenni . 

HÁNYSZOR LEHET FELHASZNÁLNI EGY MATRICÁT? Egyszer. Ha a felragasztott matrica eltávolítodott a felületről, már nem lehet máshová ragasztani. 

EGYEDÜL IS FEL TUDOM RAGASZTANI A MATRICÁT? Mérettől függ. Ha a matrica meghaladja a 100 cm-t, jobb ha legalább két személy helyezi fel a falra.

HOGYAN TUDOM FELHELYEZNI A FALMATRICÁT? A dekorációs falmatricákon egy átlátszó fólia úgynevezett transzfer fólia van, amely azt a célt szolgálja, hogy úgy tudjuk levenni a mintákat, hogy azok ne mozduljanak el.

Miután megérkezett a csomag, kérlek a transzfer fóliával a minta csak akkor vevődjön le, ha a felragasztás előtt állunk. Ha a transzfer fólia többször eltávolítódott, majd visszaragasztodik a hordozó felületre, előfordulhat, hogy felragasztáskor már nem fog ráragadni a matrica. 

Kérlek, semmiképp se használjanak nedves eszközöket a felragasztás során. (pl. nedves konyharuha, törölköző stb.)

Feltételezve, hogy kiválasztodott a hely ahová tenni szeretné és előkészítette (portalanította) a felületet, ahogy fennebb leirtuk, előszerelte a szükséges eszközöket, térjünk a felhelyezésre:
Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:
1. Simítson végig a kártyával az átlátszó fólián(hordozó fólia), hogy a lehúzós jobban rásimuljon a hordozó fóliára.
2. Vegye le óvatosan a hátsó papirt, úgy, hogy a minta a hordozó fólián maradjon.
3. Vigye a matricát arra a helyre ahová szeretné felhelyezni és  fenntről lefele próblja odailleszteni. Ne aggódjon ha nem sikerült pontosan odahelyeznie, még óvatosan visszaveheti ha nem simitotta már oda és újra megpróbálhatja odapászítani.
4. A kártya segítségével próbálja fenntról lefele kisimitani, ógy, hogy ne maradjanak légbubprékok.
5.
A falra merőlegesen tartva óvatosan távolítsa el a hodozófóliát. Legyen nagyon óvatos a vékonyabb részeknél, hogy  ne maradjanak a hordozó fólián.

Ez minden!

EL TUDOM TÁVOLÍTANI A FALRÓL A FALMATRICÁT? HA IGEN AKKOR HOGYAN? Természetesen minden további nélkül el lehet távolítani a faltetoválást, . Nem hagy nyomot maga után. Ehhez nem kell mást tennie, mint óvatosan lehúzni a felhelyezett motívumot.

MILYEN MÉRTÉKEGYSÉGBEN VANNAK SZÁMOLVA A MÉRETEK? Centiben.

MIT JELENTENEK A SZÁMOK A ZÁRÓJELBEN AZ ÁRAKNÁL? Mivel a matricák ára a méretek alapján változik, ezért egy nagyobb méret kiválasztása esetén egy plusz összeget kell fizetni. Miután kiválasztottuk a nekünk megfelelő méretet, az oldal automatikusan hozzáadja a zárójelben feltűntetett összeget az alapárhoz.

OPTIKAI ILLÚZIÓK: Ha Zöld a falad és Szürke matricát szeretnél ráragasztani, légy óvatos, mert optikai csalódást hoz létre. A matrica színét Lilának fogod látni. 

MIT TEGYEK HA HIBÁS MATRICÁT KAPOK? Amennyiben a matrica hibákat tartalmaz (szakadt betű, hiányzó részlet). mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy orvosoljuk a problémát. FONTOS, hogy ezt vásárlástól számított 14. napon belül megtedd!

MILYEN ADATOK SZÜKSÉGESEK AZ EGYEDI MATRICÁK KÉSZÍTÉSÉHEZ? Méret és egy fotó, vagy leírás az elképzelésről.

MI TÖRTÉNIK HA NEM JÖTT VISSZAIGAZOLÓ E-MAIL A RENDELÉS UTÁN? Feltétlenül vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a 0266245572 számon. Amennyiben nem kaptál visszaigazoló levelet, azt jelenti, hogy hozzánk se érkezett be a rendelés.

MIKOR KAPOM KÉZHEZ A MEGRENDELT DEKORÁCIÓT? Az átlag várakozási idő 2-7 munkanap, ha a kiszállítást futárszolgálattal kéri.

MIKOR FOGJA KIHOZNI A FUTÁR? 9 és 17 óra között! Fontos, hogy olyan címet adjon meg, ahol ezekben az órákban át tudja venni valaki a csomagot.

ÁTVEHETI MÁS IS A CSOMAGOT? Bárki átveheti a csomagot, akit felhatalmaz rá.

LEHET VÁLTOZTATNI A RENDELÉSEN MIUTÁN EZT VÉGLEGESÍTETTÜK? Miután munkatársainkkal telefonon egyeztetett, már nem tudunk változtatni sem a termék méretén, sem a színén, csak a szállítási/számlázási adatokon.